Home » Мақалалар » Қарбыздың пайдасы

Қарбыздың пайдасы

Авторы: Эсен Айдана Асқарқызы
1 «И»  сынып оқушысы
Ақтау қаласы Мұнайлы ауданы №6 орта мектеп
Ғылыми жетекшісі: Тулегенова Бақтыгүл Қыдырбайқызы

Жетекшісі: Тулегенова Б.Қ. Мұнайлы ауданы
№6жалпы білім беру орта мектебі КММ
бастауыш сынып мұғалімі
Пікір
Ғылыми зерттеу жұмысында 1 «И» сынып оқушысы
Эсен Айдана адамдардың күнделікті өмірде пайдаланып жүрген қарбыз жайлы мәліметтер жинау, өсіру, бақылап танысып, әртүрлі жолдарын зерттеуді мақсат еткен.
Ғылыми жұмысты жазу барысын Жапонияда өсірілетін қарбыздың түрін, басқада сары, дәнсіз, қара қарбыздардың қарапайымдылығына қарамастан, олардан шырын, тосап жасауға болатындығы туралы және қарбызды қысқа сақтау жолдары жайында, жалпы оның қаншама таңқаларлық сырларын біліп ерекшеліктерін сипаттап жазған. Бүгінгі таңда қолданыста жүрген көкөніс жайлы таныстыру, қызығушылығын арттыру оны тек алға жетеледі.
Эсен  Айдананың бұл зерттеу жұмысын дүниетану, зерттеу негіздері сабақтарында, тәрбие сағаттарында қосымша материал ретінде пайдалануға болады.
Ғылыми жұмысты оқи отырып оқушының алдына қойған мақсатына жеткенін байқауға болады. Өз зертеу жұмысында түрлі әдебиеттерді ізденімпаздықпен пайдалана білген. Зертеу жұмысы баланын жас ерешекшелігіне лайық.

Сіз не дейсіз оқырман?

Е-мэйлыңыз жарияланбайды.