Алма, алмұрт, алхоры, жүзім, лимон, шабдалы, апельсин. Бұл жемістердің құрамында А, В, С, Д, Е, Р дәрумендері бар. Бұл витаминдер біздің ағзамызға өте пайдалы. Жеміс-жидектерді көбірек жесек әрқашан көнілді болып жүреміз. Тісіміз ауырмай, берік болып өседі. Денсаулығымыз мықты болады. Тез өсеміз, тамаққа тәбетіміз жақсы болады. Жемістер әр түрлі дәруменге бай. Жемістерді, көкөністерді жуып жеу керек. Олардың емдік қасиеттері де өте көп. Сондықтан жемістер, көкеністер бізге өте қажет. Біз күнделікті тамаққа жеміс, көкеністерді пайдаланамыз.
Ерболатұлы Санжар,
«Талдыбұлақ ЖОББМ» КММ,
мектепалды даярлық сыныбы оқушысы,
жетекшісі: Өксікбаева Жамал
Қарағанды облысы, Жаңаарқа ауданы